Verveling? Die is in Limburg ver zoek. De natuur is een heerlijk speelterrein voor woelwaters, avonturiers, speurders, kampenbouwers, … Indoor speelpaleizen, themaparken en zwemparadijzen geven elk regenachtig humeur een knauw. Interactieve musea maken tijdsprongen superboeiend. En na al die pret? Dan kom je op adem in één van de kindvriendelijke restaurants. Wij overlopen de leukste activiteiten met kids in Limburg!

 

Voor natuurverkenners

1 – Beleef het platteland in Peer

Breugelhoeve - activiteiten met kids

BRON: https://www.facebook.com/Breugelhoeve/Klimmen, klauteren, schommelen, met water spelen, glijden, … Maar ook ritjes op een pony en schattige varkens, schaapjes, cavia’s, konijntjes knuffelen en aaien. Als dierenliefhebber moet je naar de Breugelhoeve in Peer gaan. Hier beleef je het platteland in al zijn facetten. Het is dan ook een waar kinderparadijs in de gezonde buitenlucht. Laat die rode wangetjes dus maar komen.

Meer info? >>> www.breugelhoeve.be

 

2 – Prikkel je voeten in Zutendaal
Zutendaal Blote Voeten Pad
BRON: https://www.facebook.com/pg/Lieteberg-Blotevoetenpad-Insectenmuseum

Wandel bijna drie kilometer op blote voeten over een avontuurlijk parcours van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Onderweg beklim je de uitkijktoren, stap je door een doolhof en bedwing je een hangbrug. Het blotevoetenpad in Zutendaal maakt deel uit van Lieteberg, één van de zes avontuurlijke toegangspoorten tot Nationaal Park Hoge Kempen.

Meer info? >>> www.lieteberg.be

 

3 – Fietsen door het Water 
Bron: toerisme Limburg

Nog maar één jaar open en al meer dan 300 000 fietsers en nog meer wandelaars proefden van deze unieke fietsbeleving. En jij? Wanneer durf jij deze vijver van De Wijers te doorkruisen? Fietsen door het water ligt aan knooppunt 91 in Domein Bokrijk.

 

Voor speelvogels en waterwezens

4 – Ravotplezier in de Voerstreek

Voerstreek

De prachtige natuur van de Voerstreek leent zich uitstekend voor buitenpret. Van boerengolf en boerenbowling in de velden tot speelbossen waar kinderen voluit ravotten. Hier sleuren ze met takken, bouwen kampen, beleven avonturen op speeltoestellen en in takkennesten. In de Speelboomgaard plukken ze biologisch fruit met plukstokken en proeven ze van frambozen en bessen. Kortom een fantastische daguitstap gegarandeerd!

 

5 –  Dolle pret in Center Parcs

Centerparks

In Center Parcs in Peer en Lommel snorkel je tussen tropische vissen, zoef van je wildwaterbanen en trotseer je aanstormende golven in de subtropische waterwereld Aqua Mundo. Blijf je toch liever droog? In Erperheide ravotten kids in indoor speelpaleis BALUBA. Discovery Bay in De Vosse meren verrast met een exotische baai, scheepswrak en avontuurlijke touw banen. Dus wat verkies jij? Zwemmen of ravotten in een speelpaleis?

Meer info? >>> www.dagjecenterparcs.be/vossemeren & www.dagjecenterparcs.be/erperheide

 

6 – Schitter in Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor

Al je favoriete helden ontmoeten? Dat doe je in dit supertoffe indoor themapark. Maak een bloedstollende rondvaart op de Wickie Coaster, ravot in de Maya-speeltuin, zit boeven op de hielen op de Vliegende Fietsen van Mega Mindy en blus brandjes samen met K3. Kortom hier ontdek je meer dan 20 spectaculaire attracties voor urenlange kinderpret.

 

Voor tijdreizigers en creatieve handjes

7 – Jong vakmanschap in Bokrijk
BRON: http://www.visitgenk.be/Doen/Attracties_musea/Bokrijk/Openluchtmuseum_Bokrijk

Je onderdompelen in het vakmanschap van vandaag, gisteren én morgen? Dat doe je in het Openluchtmuseum Bokrijk. Tijdens boeiende ateliers steken kinderen de handen uit de mouwen. Ze bakken er brood, draaien potten, bewerken leer, … Bovendien kan je nu ook BKRK Textiel ontdekken: samen met ontwerper Tim van Steenbergen ontdekken ze historische textielverhalen. In de speelschuur leven ze zich uit met oude volksspelen die een eigentijdse make-over kregen.

TIP! Beklim ook eens de Duiventoren. Je beloning? Een fantastisch zicht over Fietsen door het Water en het vijverlandschap van De Wijers.

Meer info? >>> www.bokrijk.be

 

8 – Reis door de tijd in Tongeren

Gallo Romeinsmuseum

Flits terug in de tijd en verken het verhaal van onze voorouders: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Het Gallo-Romeins Museum brengt het verleden helemaal tot leven. Met meer dan 2000 mooi uitgelichte objecten, films, interactieve media en levensechte figuren. Voor de kinderen zijn er aparte schermen met animaties, doe-en-beleefdingen. Bovendien kan je in de schoolvakanties deelnemen aan toffe workshops!

 

Voor hongerige maagjes

9 – Kies een kindvriendelijk restaurant

Culinaire verwennerij op kindermaat? Daarvoor kies je best een gezinsvriendelijk restaurant, uitgetest door de kinderen zelf! Waar vind je kindervidé, Piet Piraat-ravioli en K3-cavatelli? Waar kun je alcoholvrije kindercocktails bestellen? Wie voorziet speelmateriaal aan tafel? Waar tref je een kinderhoek of buitenspeeltuin? Daarom bracht Gault&Millau dus de meest kindvriendelijke restaurants van Limburg in kaart. Soms mag je kleine chef zelfs zijn eigen dessert maken of gewoon mee de keuken binnenstappen.

TIP! De Gault&Millau Kids restaurants ontdek je in de Limburg Vakantiegids

 

www.toerismelimburg.be