Mag er wel wat meer avontuur in je doordeweekse wandeling gepompt worden? Ga dan eens geocachen! Welke geocaches in Limburg echt de moeite waard zijn, verklappen we je graag.

Geo-wat?

Geocaching is een wereldwijd spel om een schat of ‘cache’ te gaan zoeken die een andere speler ergens heeft verstopt. De wereld is je spelbord, want er zijn miljoenen geocaches verspreid. Heb je hem gevonden? Dan kan je je naam achterlaten in het logboekje om te bewijzen dat jij één van de trotse vinders bent. Maar de caches worden ook gebruikt om ruilspelletjes te doen. Nadat je hem gevonden hebt, leg je hem terug op dezelfde plaats en in dezelfde staat als je hem vond, zodat de volgende zoekers evenveel plezier eraan kunnen beleven. Vergeet ook zeker niet je vondst online te loggen!

Je vindt de cache met behulp van speciale gps’jes, maar je kan ook gewoon de app van Geocaching.com installeren op je smartphone. Superhandig!

Geocachen brengt je op de mooiste plekjes die je waarschijnlijk zo over het hoofd zou zien. Herontdek je eigen straat, stad of vakantiebestemming en start alvast met de volgende geocaches in limburg

De leukste geocaches van Limburg - flashmagazine.be
In de regio Beringen alleen al liggen honderden geocaches klaar om gevonden te worden!

Het Verloren Kabouterdorp, Lommel

Deze geocache bestaat uit meerdere stop-/zoekplaatsen om uiteindelijk het kabouterdorp te vinden. Zo maak je een mooie wandeling van ongeveer zes kilometer op de zanderige bosgronden van Lommel. Een mooie afsluiter is gegarandeerd bij deze reeks. Met meer dan 2200 fans, kan je wel zeggen dat deze geocache op kindermaat een echte aanrader is!

De leukste geocaches van Limburg - flashmagazine.be

De Heesder Heyde, Zelem

Ook deze geocache bestaat uit meerdere caches. Onderweg kom je voor raadseltjes te staan die je moet oplossen. Ideaal voor wandelaars die niet vies zijn van wat denkwerk! Na deze wandeling over het prachtige Hezerheide landschap, heb je zes kilometer in de benen.

De leukste geocaches van Limburg - flashmagazine.be
©Geocaching.com

Limburgse Nostalgie, Waterschei

Waterschei bij Genk staat bekend om zijn verleden met de mijnbouw. Tijdens deze mooie wandeling ontdek je wat dat met de natuur heeft gedaan, en hoe het zich nu herstelt. Je mag je aan een stevige klim verwachten, maar die wordt beloond met een prachtig uitzicht.

De leukste geocaches van Limburg - flashmagazine.be
©Geocaching.com