Limburg telt veel najaarskermissen, klein en groot. Een gezellige, volkse traditie die in ere moet gehouden worden. Niets zo fijn als met de kinderen een toertje doen op de kermis. Als afsluiter een puntzak met echte frietjes en de dag kan niet meer stuk. We kochten alvast een kaartje voor de leukste najaarskermissen. 

Limburg kermis - Flashmagazine

Asda kermist

Het gemeentelijk feestcomité en de kindergemeenteraad nodigen jullie uit op het kermisweekend van gemeente As, zaterdag 7 september 2019, vanaf 17 uur. Dit jaar heeft het feestcomité een wedstrijd bedacht waarbij kinderen van 17 uur tot 18.30 uur lustig kunnen grabbelen en kans maken op leuke prijzen. Om 18 uur bieden ze een gratis glaasje cava, fruitsap of Assers dorpsbier aan. ’s Avonds voorzien Café Centrum en Café ’t Gedacht live muziek.

De leukste najaarskermissen in Limburg: roulé roulé! - Flashmagazine

Meldert Kermist

Een leuk weekend vol activiteiten en ambiance, aan de voetbalterreinen SK Meldert.

  • Vrijdag 6 september: quiz, kaarten, bier- en ginavond.
  • Zaterdag 7 september: Meldert Stoelt, kinderdorp met springkastelen, verkiezing kermisburgemeester, optreden van La Fête Folie… en nog veel meer.
  • Zondag 8 september: rommelmarkt, ochtendconcert Amici, ontbijten in de feesttent, concert Sint Willibrordus, optreden Cockroach killers, eierenwerpen… Alles om je kermishartje op te halen.

De leukste najaarskermissen in Limburg: roulé roulé! - Flashmagazine

Grote septemberkermis Tongeren

Van 7 tot en met 15 september is de kermis weer in de stad. Meer dan 100 foorkramers heten je van harte welkom op de Motten, de Leopoldwal, de Grote Markt, Veemarkt en Hospitaalplein. Een traditioneel druk bezochte kermis die haar wortels diep in de Tongerse geschiedenis heeft. Een bezoekje waard.

De leukste najaarskermissen in Limburg: roulé roulé! - Flashmagazine

Hasselt Kermis

Van 21 tot en met 29 september vindt op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan de grootste kermis van Limburg plaats. Met maar liefst 170 zeer uiteenlopende kermisattracties voor elk wat wils. De allerkleinsten kunnen een ritje maken op een van de paardenmolens of in de kinderbotsauto’s, eendjes vissen of een beertje vangen in het lunapark. Voor de durvers heeft Hasselt Kermis een schitterend aanbod aan grootvermaak. Dit jaar staan er niet minder dan 14 sensationele attracties op de septemberkermis. Heb je een kleine honger? Dan heb je de keuze uit 40 verschillende eetkramen. Op Hasselt Kermis valt er voor iedereen iets te beleven.

Op donderdag 26 september is er ook de traditionele familiedag. Die dag kunnen alle bezoekers genieten van verlaagde tarieven en speciale acties georganiseerd door de kermisexploitanten.

Kermis Limburg Hasselt - Flashmagazine