Limburg, beter bekend als hét fietsparadijs met de mooiste fietsroutes. Het fietsroutenetwerk zorgt ervoor dat we van knooppunt tot knooppunt kunnen fietsen. Heb je nood aan inspiratie voor je volgende fietstocht? Lees dan verder, want hier zal je die zeker vinden!

Fietsen door bomen

Een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Iets wat je niet wilt missen! De vlakke fietsroute geeft je een kijk op het mooiste van Bosland. Het is namelijk het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen en slaagt erin mens en natuur te verbinden. Je fietst door de toppen van de bomen én je kan een bezoek brengen aan de Duitse militaire begraafplaats in Lommel. Zeker de moeite waard, de route is zo’n 34 kilometer lang, maar je zal je ogen opentrekken en helemaal tot rust komen.

De mooiste fietsroutes
@VisitLimburg

Erfgoed en kastelen

Klaar voor een iets grotere uitdaging? Deze route is 59 kilometer lang, en heuvelachtig met momenten. Geniet van het mooie Haspengouw en zijn prachtige panorama’s met kastelen. Deze route brengt je ook bij de oudste stad van ons land, Tongeren. Neem hier zeker de tijd om de overblijfselen van het Romeinse rijk op te snuiven en sip daarna van een wijntje bij het Wijnkasteel van Genoels-Elderen. Is 59 kilometer iets te ver voor jouw benen? Check dan zeker de volgende route waarbij je kan fietsen door het water!

De mooiste fietsroutes
@VisitLimburg

Fietsen door het water

Dit fenomeen is heel populair in Bokrijk. De uitgestippelde fietsroute zorgt voor 23 kilometer fietsplezier. Het is een vlakke route, dus perfect voor de gewone fietser! Je start in de hoofdstad van Limburg, Hasselt, en hier eindig je ook. Via het Albertkanaal kom je terecht bij de unieke fietsbeleving in Bokrijk, waarna je doorfietst naar Kiewit. De volledige route kan je hier vinden. Geniet ervan!

De mooiste fietsroutes
@VisitLimburg

Mag het van jou iets rustiger en wandel je liever? Ook dan kan je natuurlijk in Limburg terecht! Wij stippelden alvast 8 wonderlijke wandelingen uit.