Ketting gesmeerd, helm op, voeten op de pedalen en gaan! Toerisme Limburg deelde de vetste mountainbike routes in Limburg met ons. Een avontuurlijke namiddag gegarandeerd!

MTB Duinengordel – Bree

Bree ontdekken op een mountainbike? Waarom ook niet. Bree heeft voor liefhebbers twee MTB routes in de aanbieding. Samen zijn ze goed voor 40 km fietsplezier en lopen ze bijna volledig over onverharde paden. Sommige zijn zeker doenbaar voor beginners, andere zijn niet van de poes. Sinds 2016 is de Duinengordel trouwens verbonden met Nationaal Park Hoge Kempen. Meer dan 160 km extra trapplezier.

Meer info

MTB Terril – Genk

De mijnterrils onveilig maken met de mountainbike doe je in Beringen en Waterschei. Sinds april 2017 vertrekken nieuwe bewegwijzerde MTB routes vanaf het Mijnstadion of de voet van de terril. Ontdek ze over een afstand van 59 kilometer doorheen Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Lummen.

Meer info

MTB Netwerk Euregio

Voor grensoverschrijdende MTB routes moet je in de Euregio zijn! In totaal zijn er zeven verschillende MTB trajecten die zich uitstrekken van de Voerstreek en Luik tot Belgisch en Nederlands Limburg. Deze streek biedt uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Verwacht je aan heuvels en soms moeilijk berijdbare én technische routes.

Meer info

BMX Track @ Circuit Zolder

Heb je zin om eens iets nieuws te proberen? Spreken snelheid, behendigheid en fietsbeheersing jou wel aan?  Zak dan af naar ‘t circuit van Zolder. Op ‘t circuit is er een spectaculaire BMX track voorzien, geschikt voor jong en oud. BMX’en staat garant voor een explosieve adrenalinekick. Gewoon verstand op nul en gaan!

Meer info

Een overzicht van alle mountainbike routes in Limburg vind je hier.

www.toerismelimburg.be