Ontdek het imponerende mijnerfgoed en de kindvriendelijke domeinen van De Wijers. Op en langs het oude kolenspoor passeer je bossen, heidelandschappen, vijvers én fiets je door het water.

  • Start: Parking wandelgebied De Teut – Donderslag 32, Zonhoven
  • Afstand: 59 km
  • Terrein: vlak
  • Knooppunten: 305 – 92 – 71 – 242 – 243 – 91 – 95 – 237 – 94 – 93 – 301 – 300 – 316 – 317 – 75 – 74 – 79 – 305

 

Blikvangers onderweg

1. De Wijers: wandelgebied De Teut

Ontdek de unieke stilte en uitgestrektheid van dit heidegebied, dat wordt afgewisseld met vennen. Bovendien kom je hier alles te weten over de mysterieuze prehistorische Holsteen… In het najaar kleurt het landschap mysterieus paars.

2. Fietsen door het Water

Aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk fiets je doorheen het water. Je moet geen regenlaarzen of duikerspak aantrekken, want je blijft gelukkig op droge grond. Maar het fietspad neemt je wel mee dwars door de vijver van de ene oever tot aan de andere. En op een bepaald moment fiets je met het wateroppervlakte aan weerszijden op ooghoogte. Dat is echt plezant!

3. Domein Bovy

Domein Bovy is een 34 ha. groot park met vijvers, bossen en weiden. Via de bewegwijzerde wandelingen breng je een bezoekje aan de dierenweide, imkerij en ontmoet je ook de Cosmogolem. Het vlonderpad loodst je over en langs de verschillende vijvers. 

4. Hengelhoef

In en rond het bezoekerscentrum, een gerenoveerd kempisch vakwerkhuis, beleef je het vroegere leven op de heide. Bezoek de imkerij en insectentuin, laat je hond los in de hondenzone, ontdek de ecologische volkstuintjes, geniet van het speelgroen, ga op wandeltocht of doe mee met een van de ‘natuurleuke activiteiten’.

DELEN