De Maas vormt de natuurlijke grens tussen België en Nederland, van Maastricht tot Kessenich bij Kinrooi. Over de ganse lengte kun je er constant heen en weer naar onze buren. In Rivierpark Maasvallei is het écht heerlijk vertoeven. Wij vertellen je graag waarom! 

Hop on, hop off!

Fietsen door de Maasvallei maakt het je meteen duidelijk: dit is pittoresk Limburg! En dan bedoelen we zowel Belgisch als Nederlands Limburg. De wind in je haren, de Maas constant aan je zijde, dwars door de charmante Maasdorpjes, prachtige uitzichten… Kilometerslang kun je ongestoord fietsen, hoppend naar onze buren. Veerpontjes brengen je op vier plaatsen naar de overkant, waar je je tocht gewoon verder zet. Mooie natuur kent geen grenzen!   

Wandelparadijs 

Rivierpark Maasvallei heeft vijf ‘toegangsdorpen’ aan onze kant van de grens, van waaruit je de mooiste wandelingen maakt: Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud-Rekem, elk met zijn eigenheid. In Aldeneik leer je meer over de druiventeelt in de Maasvallei bij wijndomein Aldeneyck, in Leut domineert kasteel Vilain XIIII de dorpskern en vanuit het charmante Kessenich ben je in een wip in het witte vestigingsstadje Thorn. Oud-Rekem werd dan weer ooit verkozen tot ‘mooiste dorp van Vlaanderen’. Tussen de dorpen ligt een lappendeken van struinnatuur, moerasjes, waterplassen, bosjes en uiteraard… de Maas. 

Tip: Zin om écht één te zijn met het water? Huur dan eens een kajak, kano, fluisterboot of een stilsloep. De Maasvallei ontdekken van op het water is een unieke belevenis. Je kan er zelfs kamperen op een vlot! 

Start: De vijf toegangsdorpen aan onze kant van de grens zijn ideaal om je fietstocht of wandeling te starten. Het gaat om Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud-Rekem. Er is altijd voldoende parking. De startplekken zijn bewegwijzerd vanaf de N78.

Prijs: Vrij toegankelijk – Bij de toeristische infopunten in de toegangsdorpen kun je terecht voor fiets- of wandelkaarten. Er is ook altijd een infobord met meer uitleg over het gebied en de beschikbare wandelroutes.  

Afstand: De wandellussen variëren van 2.5 tot 15 kilometer. Je kan ook moeiteloos de verschillende wandellussen in het gebied combineren, zodat je zélf je ideale wandelroute kan samenstellen. 

Meer info: www.rivierparkmaasvallei.eu

Tekst en foto’s: Evelien Heeren – Atelier E

DELEN