Ben jij fan van gezellig een filmpje kijken? Dan moet je dat nu niet meer per se onder een dekentje in je zetel doen, want deze kleinschalige bioscopen in Limburg zijn net zo knus! Kijk je mee?

Bree

De Walkino in Bree sloot deze zomer de deuren, maar sinds eind september staat er een nieuwe enthousiaste uitbater klaar die zelf een fervente bezoeker was. De bioscoop is dan ook een begrip in de regio. Je kan er goedkoop een gevarieerde selectie films bekijken.

Gezellige en kleinschalige bioscopen in Limburg - Flashmagazine
© Stad Bree

Sint-Truiden

Cinema Cameo in Sint-Truiden biedt moderne filmtechnologie in een nostalgisch kader dankzij het balkon uit de jaren ’50, en dat voor een kleine prijs. Je betaalt namelijk 6 euro voor eender welke film, hoe oud je ook bent. Daarnaast worden hier ook al eens verjaardagsfeestjes gegeven.

Gezellige en kleinschalige bioscopen in Limburg - Flashmagazine
© Facebook: Cinema Cameo

Beringen

The Roxy Theatre in Beringen vertoont blockbusters, aangevuld met leuke extra’s zoals filmconcerten (of concertfilms?) en marathonvertoningen. Bovendien krijgen zowel de dames, als heren én 55-plussers af en toe een avondje volledig aan hen gewijd!

Gezellige en kleinschalige bioscopen in Limburg - Flashmagazine
© Facebook: The Roxy Theatre

Naast deze kleinschalige bioscopen vind je nog heel wat anders leuks in Limburg, zoals deze must-see musea bijvoorbeeld!

Bron: UiT in Vlaanderen