Wanneer de kerstmarkten tevoorschijn komen, dan is het feestseizoen echt gestart. Kleine eilandjes van gezelligheid waar je warme mutsen, glinsterende kerstballen en lekkere glühwein kan scoren. Wij zetten de kerstmarkten in Limburg van 2019 op een rijtje!

Winterland, Hasselt

Van 23 november 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt Hasselt weer ondergedompeld in een sfeervol winterdecor tijdens Winterland Hasselt, de grootste en langstdurende kerstmarkt van Limburg. Een grote ijspiste, kerstmarkt, Grand Café met een originele Aspen Lounge en verschillende attracties waaronder het reuzenrad zorgen zeker voor een onvergetelijke wintersfeer. Vanaf 7 december opent het Huis van de Kerstman. Tot en met 30 december ontvangen de Kerstman en zijn Elfjes alle kinderen voor een magisch bezoek.

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Kerstmarkt, Diepenbeek

Jaarlijks organiseert de gemeente in samenwerking met de Diepenbeekse verenigingen een kerstmarkt in en rond GC de Plak. Deze editie vindt plaats op zaterdag 7 december. Talloze kraampjes met eetgelegenheden, een homemade markt en zeker ook een grote portie gezelligheid opgefleurd met randanimatie zijn steeds van de partij.

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Kerst rond de Markt, Sint-Truiden

Kerst rond de Markt wordt een sfeervolle winterwandeling langs houten chalets, decors en kerstanimatie en vindt plaats van 12 december tot 22 december. Je vindt er leuke winkeltjes met originele en lokale kerstcadeaus, socioculturele verenigingen, lekkere eetstandjes en horeca. Vooral voor de kids worden er een heleboel activiteiten gepland. Neem deel aan de gratis kerstworkshops in de knutselchalet en laat je onderweg verrassen door sprookjesachtige vertellingen van een echte houthakker, een verstrooide speelgoedmaker en een lieve oma. Elke dag zal er van alles te beleven zijn, voor jong én oud!

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Kerstmarkt Oud-Rekem, Lanaken

Op de groenplaats in Oud-Rekem, vlakbij het mooie kasteel, organiseert KVDDO op 14 december dit jaar de kerstmarkt met vele mooie standjes. Met een grote kerstbar waar je je lekker kan opwarmen en genieten van een lekkere choco/koffie of zelfs met wat shotjes jenever of Jägermeister.

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Kerst Merwt, Hasselt

Merwt is een Hasseltse markt met lokale boeren, producenten en cateraars. Je kan op Merwt inkopen doen, proeven van lokaal lekkers… Lokaal, Ecologisch en Fair zijn de kernwaarden van Merwt. Op 14 december vindt van 10.00 uur tot 17.00 uur een speciale kersteditie plaats. Je koopt hier originele, lokale kerstgeschenken en je ingrediënten voor een (h)eerlijk feestmaal. Geschenken worden bovendien op een originele en ecologische wijze ingepakt!

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Loonse Kerstmarkt, Borgloon

Op zaterdag 14 december 2019 nodigen Rotary Borgloon Haspengouw en Rotaract Haspengouw je graag uit voor de Loonse Kerstmarkt. Geniet samen met familie en vrienden van een avondje uit, boordevol lekkere drankjes, hapjes, muziek en Loonse gezelligheid. De Loonse Kerstmarkt gaat op het Speelhof van start vanaf 18.00 uur en eindigt uiteindelijk om klokslag 24.00 uur. Opbrengsten zijn t.v.v. onze goede doelen.

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Kerstmarkt in de Bottelarij, Ulbeek

Kom snuisteren op 15 december langs sfeervolle kramen met hoofdzakelijk handgemaakt moois om te geven, te krijgen, te hebben en te houden. Uiteraard zorgt de Bottelarij voor hartverwarmende drankjes en lekkers en voor een kerstsfeer.

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

De Bijzonder Grote Kerstmarkt, Leopoldsburg

Ga langs op zondag 15 december van 11.00 uur tot 20.00 uur in het centrum van Leopoldsburg voor de Bijzonder Grote Kerstmarkt. Meer dan 100 standen verwelkomen hier de vele bezoekers. Daarbij staan er op maar liefst 3 locaties live bands. Bovendien komt de kerstman langs, kan je leuke foto’s maken in een Jurassic Park jeep, proef je van het lekkers van de foodtrucks, is er ook een kinderboerderij en zweefmolen aanwezig en beleef je nog zoveel meer!

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Vegan Kerstmarkt, Leopoldsburg

Ten slotte vind je de meest diervriendelijke kerstmarkt in Leopoldsburg op 15 december. Op de Vegan Kerstmarkt is alles vegan. Van de foodtrucks tot de kledij, het is allemaal dierenvrij!

Kerstmarkten in Limburg van 2019 - Flashmagazine

Als je dan helemaal in feeststemming bent, is het enkel nog een kwestie van een geslaagd kerstfeest te organiseren. Wij zorgen alvast voor wat tips!

Limburgse wandelroute van februari: Bolderberg-Viversel - Flashmagazine.be