Buiten is het heerlijk zonnig, tijd om je fiets van onder het stof te halen en erop uit te trekken voor een heerlijk fietstochtje langs de oevers van de Maas. En er is nog meer goed nieuws… Je hoeft geen heuvels te beklimmen want dit keer is het eens een lekker vlakke route.

Fiets in 1, 2, 3 naar het buitenland!

Vanuit Maasmechelen fiets je stroomopwaarts tot Uikhoven, waar een veerpont je mee de Maas over neemt. En zo snel ben je in het buitenland! De Nederlandse oever volg je noordwaarts tot in Grevenbricht, waar je weer het water oversteekt om dan aan de laatste etappe van de tocht te beginnen.

Picknick voor onderweg

Voorzie misschien ook een leuke picknick voor onderweg? Het is immers heerlijk vertoeven aan de oevers van de Maas. Picture perfect gegarandeerd! Heb je nog inspiratie nodig voor in je picknickmandje? Die vind je hier!

Good to know

  • Startplaats: Toerisme Maasmechelen (Zetellaan 35, nabij Maasmechelen Village)
  • Knooppunten: 55 (start) – 56 – 57 – 58 – 53 – 52 (vanaf hier volg je het Nederlandse knooppuntennetwerk) – 17 – 45 – 43 – 41 – 27 – 19 (en vanaf hier gaan we weer naar België) – 46 – 49 – 50 – 56 – 55 (einde)
  • Afstand: 45 km is dat wel al een langere tocht te noemen.

Inkorten?

Je kan de route ook korter maken door na knooppunt 57 voor 51 te kiezen. Je pikt dan terug in op de originele route bij knooppunt 41. Ook na knooppunt 27 kan je een stuk afsnijden door meteen naar knooppunt 50 te fietsen. Dit gaat telkens om ongeveer 10 km minder, dus in totaal kan je de tocht met 20 km inkorten.

Meer info?

Klaar om op je fiets te springen? Meer info over deze route vind je hier!