Rechtstreeks kopen bij de boer heeft vele voordelen: de producten zijn kraakvers en de korte keten biedt een eerlijke prijs die vaak voordeliger is. Je steunt bovendien de boeren en onze lokale voedselvoorziening en weet waar je hoeveproducten vandaan komen. Het is tevens een duurzame keuze, want je eet wat de seizoenen brengen en je voedsel legt minder kilometers af.

www.rechtvanbijdeboer.be

Weet jij graag waar je voedsel vandaan komt en wie het geproduceerd heeft? Dan is kopen bij een boer uit de buurt iets voor jou! Groenten, fruit, vlees, melk en zo veel meer. Dit platform helpt je met het vinden van een verkooppunt in jouw regio.

Ontdek lokaal: kopen bij de boer - Flashmagazine

www.limburgsmaaktnaarmeer.be

Dit digitale platform brengt alle informatie over de producten van de Limburgse land- en tuinbouw samen en vertelt je waar je deze producenten kan vinden. Daarnaast wordt ook het verhaal van de producent achter het product vertelt.

Ontdek lokaal: kopen bij de boer - Flashmagazine

www.boerenenburen.be

Bestel online en koop wat je wilt, wanneer je wilt: fruit, groenten, brood, vlees, kaas, hoeve-ijs, ambachtelijk bier… Elke week kan je die bestelling dan afhalen bij een Buurderij en krijg je de kans om de producenten te ontmoeten. Zo ondersteun je de lokale landbouw.

www.versvanhetveld.com – Kogelstraat 15, Sint-Truiden

Jouw wekelijks portie vitaminen aan huis geleverd? Daar zorgen ze hier voor! Reeds 20 jaar telen ze op een ecologisch verantwoorde wijze groenten en vers fruit. Daarna leveren ze die dan aan huis of op je bedrijf.

Ontdek lokaal: kopen bij de boer - Flashmagazine

www.sameneenkoe.be – Onze-Lieve-Vrouwstraat 15, Herk-de-Stad

Je bestelt online een deel van een koe of varken en krijgt gegarandeerd heerlijk en ambachtelijk vlees, rechtstreeks van boer tot op je bord. Geen industrie, geen tussenhandel, geen eieren, gluten, bewaarmiddelen of andere toevoegingen… Enkel lekker en puur vlees! 

Ontdek lokaal: kopen bij de boer - Flashmagazine

www.lekkerlokaal.shop – Bosstraat 48, Maaseik

De poort van de hal op de Bosstraat gaat iedere zaterdag omhoog. Binnenin ontdek je lokale en fair trade producten. Wat ze gemeen hebben? Steeds hetzelfde verhaal van de korte keten. Hierdoor haal je als consument verse kwaliteit in huis, terwijl de producent een eerlijke prijs ontvangt.

www.melkkan.com – Raamdijk 4, Kinrooi

Breng een bezoekje aan deze boerderij voor (h)eerlijke verse, rauwe melk die rechtstreeks van de Holstein koeien komt die drie keer per dag gemolken worden. Kraakverse melk, recht van de tap… Want ‘melk kan’ echt superlekker zijn!

Ontdek lokaal: kopen bij de boer - Flashmagazine

Maar dat is niet alles, want Limburg heeft nog veel meer te bieden