Heerlijke producten uit jouw buurt

Lekkers met het label ‘Streekproduct.be’ heeft een felgesmaakte traditie. De band met de streek is onlosmakelijk. Van grondstof tot afgewerkt product, alles heeft een uitgesproken lokaal karakter. En de smaak… die is al generaties lang onverwoestbaar. Ben jij benieuwd wat jouw streek zoal te bieden heeft?

Aarschots gebak

Deze lekkernij wordt als volgt opgebouwd: het bladerdeeg wordt zeer dun uitgerold en dan bedekt met een laag frangipane. Bovenop wordt appelcompote rijkelijk aangebracht en dan volgt de afwerking met geroosterde amandelen en kokos.

 

 

 

 

 

Waterkers uit Haspengouw

Altijd een topingrediënt, want het is smaakvol, fris en gezond! Het was rond de Tweede Wereldoorlog dat in Haspengouw de eerste waterkersbedrijfjes ontstonden. De grond is er namelijk vochtig en het lokale bronwater vormt de ideale voedingsbodem.

 

 

 

Hasseltse graanjenever

De alcohol van deze jenever is voor 100% afkomstig is uit granen. Meer dan in de andere Belgische jenevers vind je in de Hasseltse jenever trouwens ook het aroma van allerlei kruiden, bessen en zaden.

 

 

 

 

Koffie uit Diest

Plan je een uitstap naar Diest? Koffie proeven en kopen kan in het historische pand ’t Dambord. Of breng een bezoek aan het kleine museum in de Oude Tramweg waar je onder andere heel wat nostalgische verpakkingen kan ontdekken.

 

 

 

 

Grotchampignons uit Riemst

Sinds de Eerste Wereldoorlog kweekt men champignons in België. Riemst werd toen al snel de hoofdstad van de champignonteelt. Die ligt trouwens in de zomer stil. Vanaf midden september wordt er opnieuw geoogst.

 

 

 

 

Knapkoek uit het Maasland

De knapkoek is ontstaan als een manier om restjes vlaaideeg toch nog te gebruiken. In de Belgische Maasstreek werd dit streekproduct bovendien altijd als een ronde koek afgebakken. Wist je trouwens dat het de oudste lekkernij van België is?

 

 

 

 

Er zijn nog heel wat streekproducten die de moeite zijn om te proeven! Op streekproduct.be ontdek je ze allemaal!

DELEN