Wandelen door militair gebied

De Vallei van de Zwarte Beek is een natuurreservaat en wandelparadijs, gelegen aan ‘Koersel kapelleke’. De vallei is, met een oppervlakte van 1.407 ha, een van de grootste natuurgebieden van Vlaanderen! Het is eveneens de natuurlijke habitat van verschillende zeldzame vogelsoorten zoals de zwarte specht, de boomleeuwerik en de blauwborst.


Start:
aan bezoekerscentrum De Watersnip (Grauwe Steenstraat 7, Koersel)

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Afstand: rode wandeling = 7 km
Signalisatie: rode driehoekjes
Opgelet: deze wandeling is enkel toegankelijk in het weekend en op feestdagen, omdat deze gedeeltelijk door militair gebied loopt!

 

 

Valse start

Bij de start aan de Watersnip word je meteen beloond door een prachtig stukje kempengrond waar je talrijke kikkers hoort kwaken. Hierna zet de wandeling zich echter even over de gewone weg verder, waar je ook een uitkijktoren passeert. Goed opletten, want op een gegeven moment draait de wandeling rechts het bos in (Hoge Bosweg) en hier loop je nogal gemakkelijk aan voorbij… Tip: als je tot aan Oma’s Ijs bent gewandeld, ben je te ver!

Vlonderpaden

De wandeling is met zijn 7 km niet superlang, maar wel heel erg gevarieerd. Zo loop je voor een groot stuk over vlonderpaden tussen uitgestrekte weiden én evenzeer door het bos. Op andere stukken maken de vlonderpaden plaats voor bospaadjes, afgewisseld met stukjes gewone weg. Als je geluk hebt, kan je aan het einde van de tocht zelfs overstekende reetjes spotten. Kortom: de ideale wandeling voor jong en oud!

 

DELEN