Limburg heeft heel wat te bieden op alle vlakken, maar zeker ook qua natuur. Zo kan je in de buurt niet enkel prachtige wandelingen maken, maar het is ook een heus fietsparadijs. Wij bezorgen je alvast een mooie optie voor beide in Oost-Limburg. Welke kies jij?

Laarzenpad – Heempark, Genk

Belevingswandeling op kindermaat van een kleine kilometer. In het Heempark loop je door de speeltuin en de Dorpsbeekvallei. Trek waterdichte laarzen aan, want je wandelt door het moeras, over natte hooilanden en over (of door) de beek. De route is aangegeven door laarsjes op een paal en er staan verschillende speeltoestellen onderweg.

Wandelen en fietsen in Oost-Limburg - Flashmagazine

De Maas van alle kanten bekeken – Visit Maasmechelen, Eisden

Geniet van het ongebreidelde uitzicht over de weidse natuur, de brede Maas met haar rivierarmen, watervogels en natuurlijke oevers vol wilde planten en kruiden. En dat allemaal over vlakke, goed onderhouden fietspaden. Volg knooppunten: 55 – 56 – 50 – 27 – 45 – 17 – 52 – 51 – 57 – 56 – 55 voor een fietstocht van 37,8 km. 

Wandelen en fietsen in Oost-Limburg - Flashmagazine

Je kan trouwens niet enkel in de regio van Oost-Limburg fijn wandelen. In heel deze prachtige provincie zijn er wondermooie tochten om te doen. Wij hebben er nog 8 voor jou uitgelicht. Trek je wandelschoenen dus maar al aan!