Limburg heeft heel wat te bieden op alle vlakken, maar zeker ook qua natuur. Zo kan je in de buurt niet enkel prachtige wandelingen maken, maar het is ook een heus fietsparadijs. Wij bezorgen je alvast een mooie optie voor beide in West-Limburg. Welke kies jij?

Beringen-Mijn – Grote terril be-MINE, Beringen

De echte natuurliefhebber kan zijn hart ophalen op de grote terril van Beringen. Op dit prachtig stukje natuur is de link naar het verleden trouwens nooit veraf. De terril ontstond namelijk als steenstort van de mijnen. Kies de rode route van 6,6 km en trakteer jezelf op een prachtig uitzicht over Limburg.

Wandelen en fietsen in West-Limburg - Flashmagazine

Glooiende heidelandschappen en zandvlaktes – Domein Kelchterhoef, Houthalen-Helchteren

Variatie troef in het hart van het domein De Wijers met zijn 1001 vijvers. Je start deze vlakke route in Domein Kelchterhoef. Onderweg rijg je zandvlaktes, lommerrijke bossen, groene weides en de heidelandschappen aan elkaar. Volg knooppunten: 75 – 317 – 316 – 300 – 305 – 79 – 74 – 75 voor een fietstocht van 28 km.

Wandelen en fietsen in West-Limburg - Flashmagazine

Je kan trouwens niet enkel in de regio van West-Limburg fijn wandelen en prachtig fietsen. Ook in het oosten van de provincie hebben we een fiets- en wandelroute uitgelicht. Heb jij ze al ontdekt? Zeker doen, want het is de moeite waard!