Visit Limburg zet vier absolute erfgoedtoppers in de kijker. Naast de twee grootste mijnsites van Limburg, focussen ze ook op twee imposante gebouwen met een boeiende geschiedenis. Wij overlopen dit Limburgs erfgoed graag!

C-mine

Limburgs erfgoed

To do’s: bezoek het Energiegebouw met zijn mooie tegelvloeren, ga naar een film kijken in de vroegere badzaal (nu een bioscoop), bekijk het werk van keramist Pieter Stockmans in het magazijn, vind je weg in het Labyrint van Gijs Van Vaerenbergh en beklim daarna ook nog de hoogste schachtbok.

BE-mine

Limburgs erfgoed

Beringen is echt the place-to-be geworden. Aan activiteiten geen gebrek. Stap tijdens de Mijnzondagen binnen in de mijngebouwen of maak een heerlijke wandeling op de terrils. Op zoek naar meer avontuur? Ga dan zwemmen tussen de tropische vissen in TODI of ga eens flink op de trappers staan op het duizelingwekkende mountainbikeparcours. Bovendien kan je ook gaan klimmen bij Alpamayo.

Abdijsite Herkenrode

Limburgs erfgoed

Wie in Herkenrode is, moet zeker eens een bezoek brengen aan deze abdijsite. Volg de audiogids door de abdij, wandel door de Kruiden- en Inspiratietuin of ga eens op pad op één van de vier De Wijers-wandelroutes.

Landcommanderij Alden Biesen

Limburgs erfgoed

Bezocht je nog nooit de landcommanderij van Alden Biesen? Shame on you!  Bezoek de waterburcht met het gerestaureerde appartement van de landcommandeur of wandel eens door de sfeervolle dreef. Bovendien kan je je virtueel laten rondleiden door Jan Decleir tijdens Bilzen Mysteries.

Limburgs erfgoed niet echt je ding en doe je het liever wat rustiger? Ontdek dan de leukste Limburgse plekjes om te picknicken!

www.toerismelimburg.be