Een hond is je beste kameraadje. Trek je eropuit? Neem je viervoeter dan gewoon mee op pad. Met je hond op reis gaan vraagt misschien wat meer planning, maar jullie gaan er alle twee vast en zeker van genieten!

Je trouwe viervoeter doet niets liever dan gewoon lekker dicht bij zijn baasje zijn. Maar voor hondeneigenaars kan het best onwennig zijn om het valiesje voor hun vriend klaar te maken. De volgende items zullen je reis een pak comfortabeler maken:

Een autogordel / bench

Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens. Voorzie daarom ook een veilig plaatsje voor je hond in de auto. Doo een autogordel aan een harnasje vast te maken kan je hond veilig mee de achterbank op. Maak de autogordel niet vast aan zijn halsband, want dat kan leiden tot verwondingen aan zijn nek wanneer je plots moet remmen.

Met je hond op reis - Flashmagazine.be

Is je hond al gewend aan een bench en voelt hij zich hierin vertrouwd? Dan kan je hem ook zo meenemen.

Vuile pootafdrukjes op je autozetels vermijden doe je door een zetelbeschermer. Ben je die vergeten? Dan kan je ook een oude handdoeken of een oud laken over je zetels hangen.

Voeding en verzorging

Het voedingsschema van honden is wat saaier dan het onze. Vaak eten ze dagelijks dezelfde brokjes. Neem daarom zijn vertrouwde brokjes mee zodat hij geen maag- en darmproblemen ondervindt door een verandering in zijn voeding.

Neem voor onderweg ook steeds een drinkbakje met een flesje water mee voor je hond. In dierenwinkels kan je handige reisflesjes met een klapbaar drinkbakje kopen.

Als je hond wat sukkelt met zijn gezondheid, vergeet dan zijn medicatie niet! Je wil vast en zeker niet met spoed op zoek gaan naar een dierenarts in het buitenland.

Comfortabel bedje

Van al dat rondtrekken word je moe. Ook je hond heeft nood aan een comfortabel rustplekje. Neem daarom een kussen mee of iets waar je hond graag in vertoeft.

Met je hond op reis - Flashmagazine.be