De grootste stad van de Verenigde Staten is een ‘once in a lifetime’-ervaring. Net als Frank Sinatra zijn wij helemaal weg van New York. Samen met reisorganisator De Blauwe Vogel proeven we van The Big Apple. En of het smaakt!

Glimmende wolkenkrabber

Het nieuwe icoon van downtown New York is het One World Trade Center. Deze glimmende wolkenkrabber, die in de volksmond Freedom Tower wordt genoemd, is verrezen naast Ground Zero. Daar werden in 2011 de aanslagen op de WTC-torens gepleegd. Het 9/11 Memorial en het bijhorende museum zijn op die plek indrukwekkende gedenkplaatsen.

Time Square
Time Square
New York Skyline
New York Skyline

Van arme wijk tot hippe buurt

Een van de meest kosmopolitische buurten van Manhattan? Het stadsdeel waar Chinezen en Italianen broederlijk naast elkaar leven. In het bruisende Chinatown nemen geluiden, geuren, kleuren en uithangborden je mee naar een ander deel van wereld. Een paar blokken verderop liggen Little Italy en het hippe Nolita, schoolvoorbeelden van arme wijken die elan kregen door de komst van jonge bewoners en kunstenaars. Je treft er stijlvolle boetieks, bars, restaurants en koffiehuizen aan. In South of Houston Street, kortweg SoHo, ontdek je veel architecturale parels zoals de statige 19de-eeuwse cast-iron buildings. Tegenwoordig vind je er chique, trendy adressen en prestigieuze zaken.

Little Italy
China Town Ny
China Town NY

Hakken thuis, sneakers aan!

Hoe pak je een bezoek aan The Big Apple handig aan? Hakken thuis, sneakers aan! Maar de meest adembenemende manier om snel Manhattan te leren kennen is hoog in de lucht vanaf The Top of the Rock, helemaal bovenaan in de 77-verdiepingen tellende Rockefeller Tower. Andere mythische places to be in midtown NY zijn Central Park, Fifth avenue en Times Square.

time square

Charmant dorp en coole saxsolo’s

Greenwich Village geeft je het gevoel dat je verzeild bent geraakt in een charmant dorp, midden in de grote stad. Kronkelstraten omzoomd door oude bomen, kleine winkeltjes, intieme cafés en met veel liefde gerestaureerde oude gebouwen. Dit is een van de meest dure en exclusieve woonwijken, waar beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker van Sex and the City en fotografe Annie Leibovitz hun stekje hebben. Zeg je Harlem, dan zeg je jazz. Sinds de wijk een make-over kreeg, hoor je er op bijna elke hoek van de straat opnieuw muzikale improvisaties en coole saxsolo’s. Ook borough The Bronx is aan een upgrade bezig. De thuisbasis van de New York Yankees, de Bronx Zoo en de hiphop is dé nieuwe hotspot.