Canada, het land van wilde dieren, ongerepte natuur en helderblauwe meren. Maar ook het land van bruisende steden en lekker eten. Wist je trouwens dat je in Canada ook het noorderlicht kunt zien? Met andere woorden: hét vakantieland dat op je bucketlist moet staan. Maar Canada is zo ver weg? En een visum kost toch veel geld? Stop daar: want wist je dat je helemaal geen visum nodig hebt? Lees verder en je komt er alles over te weten!

eTA Canada: checklist

  • Reis je met het vliegtuig?
  • Je bent niet van plan om langer dan 6 maanden (aansluitend) te blijven?
  • Je gaat op vakantie of op zakenreis?
  • Je hebt een Belgische of Nederlandse nationaliteit?
  • Je hebt geen misdrijven gepleegd?

Als het antwoord op bovenstaande vragen ‘JA’ is, heb je geen visum nodig maar voldoet een eTA Canada!

eTA wat?

Het “electronic Travel Authorisation” systeem is een verplichte reistoestemming die je nodig hebt om zonder visum naar Canada te vliegen. Je moet dit electronisch document vooraf aanvragen en ten vroegste binnen 18 minuten is het al in orde. Bewijs van toekenning vergeten mee te nemen naar de luchthaven? Geen probleem, je hebt dit zelfs helemaal niet nodig. Jouw eTA is gekoppeld aan je paspoortnummer en kan dus makkelijk geverifieerd worden door het luchthavenpersoneel. Op deze manier bespaar je dus veel tijd en stress, want reizen brengt al genoeg stress met zich mee, toch? Vraag hier jouw eTa Canada aan!

Wat mag het kosten?

De kosten bedragen €19,95 en de toestemming is 5 jaar geldig (of totdat je paspoort vervalt). Voor die €19,95 kan je onbeperkt naar Canada reizen gedurende 5 jaar maar wel met een maximale verblijfsperiode van 6 maanden aaneensluitend. Lees hier alles wat je moet weten over de geldigheid van eTA Canada.

3 must-visits

Ben je overtuigd dat een vakantie naar Canada de moeite waard is? Dan moet je zeker deze 3 bezienswaardigheden gezien hebben.

Canadian Rockies

Als je houdt van adembenemende natuur en een gezonde dosis avonturiersbloed door je aderen hebt stromen, dan is een bezoekje aan de Canadese Rockies echt iets voor jou. Deze Rockies maken deel uit van de Rocky Mountains en bevatten wel 5 nationale parken waarvan er maar liefst 4! op de werelderfgoedlijst staan. Ben je al overtuigd?

Toronto

Voor de city-lovers onder jullie is Toronto dé place to be. Prachtige gebouwen, interessante musea en verschillende culturen ontmoeten elkaar in Toronto, de grootste stad van Canada. Wil je graag feesten, naar sportevenementen gaan of liever een concertje meepikken? Voor als het nog niet duidelijk was, in Toronto kan het allemaal!

Niagara Falls

Als je dan toch in Toronto bent, kan je meteen ook een bezoekje brengen aan de Niagara Falls: 3 spectaculaire watervallen die je zowel vanuit Canada als Amerika kunt bezichtigen. Maar bedenk wel dat als je de grens over gaat, je over ESTA documenten moet bezitten, de Amerikaanse tegenhanger van het eTA.

 

Hebben wij jou warm kunnen maken voor een bezoekje aan Canada? Wil je graag alles over eTA Canada nog eens rustig nalezen? Alle informatie die je nodig hebt, kan je terugvinden op de website van Visum Buitenland. Veel reisplezier!

DELEN