Reizen met enkel handbagage bespaart je een pak geld én tijd in de luchthaven. Maar hoe reis je met een kleine koffer en heb je toch alles mee wat je nodig hebt? 

Size does matter

De grootte van een handbagage kan verschillen van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij. Maar over het algemeen zijn de afmetingen min of meer gelijk, namelijk 55cm x 40cm x 25cm. Vaak mag je naast je handbagage nog een extra bagagestuk meenemen, zoals een handtas of aktetas. Ook het maximaal toegelaten gewicht varieert. Check het dus zeker even voor je begint met inpakken!

Reizen met handbagage: zo pak je in - flashmagazine.be

They see me rollin’

Het is waarschijnlijk niet van je gewoonte, maar wanneer je je kleding klaarmaakt om in te pakken, maak je het best rolletjes ervan. Zo duw je alle lucht eruit en slaag je erin om toch enkele kostbare centimeters te besparen.

Reizen met handbagage: zo pak je in - flashmagazine.be

Doe dikke kleding aan

Hoe dikker de kleding, hoe meer plaats het inneemt. De dikke kleding die draag je dus het best als je vertrekt. Bovendien draait de airco aan boord van het vliegtuig vaak op volle toeren, waardoor je dat jasje wel goed kan gebruiken!

Reizen met handbagage: zo pak je in - flashmagazine.be

Kleine flesjes

Je grote fles shampoo hoef je echt niet mee te zeulen op reis. Kies voor multifunctionele producten, zoals een shampoo en een douchegel in één. Je kan het overgieten in kleinere herbruikbare flesjes en ze later opnieuw gebruiken. Ook hier moet je opletten met het aantal milliliters dat je wil meenemen, want ook hier staan beperkingen op.

zeep

Combineren is winnen

Dat ene jurkje dat enkel past bij dat ene jasje, dat neem je beter niet mee op reis. Kies voor goede basics die je met haast alles kan combineren. Zo kan je toch verschillende looks dragen op vakantie met een zo beperkt mogelijk aantal kledingstukken.basicReis je toch met een grote koffer waardoor je soms ellenlang moet zoeken naar de jouwe? Wij helpen je om hem terug te vinden.