tips aan Limburgse (groot)ouders voor een zorgeloze vakantie

Ilse, Patrick, Lias en Roan

“Wie stressvrij wil reizen, vertrekt wellicht niet voor 3 maanden naar Sri Lanka en Thailand. Toch hebben wij dat wel gedaan. Soms reserveerden we de accommodatie zelfs nog op de trein… Je vooraf goed inlezen is de boodschap! Onze rugzakken waren slim gepakt en we hadden een goed idee van de culturele gebruiken. Ter plekke hebben we écht gebackpackt! Voor ons werkt dat, omdat we goed kunnen loslaten… Stressen wij als de taxi naar de boot te laat is? Sure! Maar vakantie ontstresst vooral! Reizen met kinderen is heerlijk omdat ze flexibel, enthousiast en over zoveel kleine dingen verwonderd zijn. We houden er fijne herinneringen als gezin aan over!”

De nieuwsgierigheid en oprechte verwondering van een kind verrijken de reiservaring! 

  • Lees je in over lokale gebruiken, bezienswaardigheden, activiteiten en gezondheidszorg. 
  • Regel bij rondreizen je accommodatie ter plekke. Dit geeft vrijheid om bij te sturen als de kinderen een dagje rust willen. 
  • Compacte meeneem-toys? Emmertjes en schopjes van Scrunch, een krijtboekje van Jaq Jaq Bird en reisspelletjes zoals UNO en Dobble.

Tine, Jochen, Asa en familie

“Als kindje van een touroperator is Asa een echte globetrotter! Kinderen exploreren graag. Het belangrijkste is om je reistempo aan te passen en niet te veel op één dag te willen plannen. Zo blijven we nu 3 à 4 nachten op elke locatie. De buggy blijft thuis voor een draag(rug)zak en we reserveren het babybedje. We proberen ook het eet- en slaapritme van thuis te respecteren. Reis vooral niet alléén in functie van je kind door enkel speeltuinen of dierentuinen te bezoeken. Wij namen Asa al heel vroeg mee op gletsjertochten of in de kano op de Zweedse rivier. De natuur biedt voldoende rust en ruimte om van elkaar en de bestemming te genieten. Ook door soms op te splitsen, vind je meer ruimte voor wat je zelf graag wil.”

voor meer tips: tailormadetravel.be

Jessica, Jelle, Jona en grootouders

“Wij stappen graag uit onze comfortzone omdat daar de unieke ervaring schuilt. Op niet alledaagse bestemmingen, maken we verbinding met lokale mensen. Toch is een goede planning ook écht ‘key’. Onderweg verluieren, vastzitten op wegen, voor gesloten parkdeuren staan of zo laat arriveren dat er niets meer open is om te eten? We hebben van onze fouten geleerd! Nu berekenen we de reistijd, rekening houdend met voldoende stops. We zoeken niet enkel het perfecte ‘shot’ op, maar gaan voor het diepgaandere avontuur. Ook met grootouders Bruno en Juliette is er meestal een trefpunt onderweg. Samen zorgen we voor een gezonde mix waarbij er naar ieders wensen geluisterd wordt.”

voor meer foto’s: gloryus.be

 

DELEN