Een autovakantie met kinderen is een hele belevenis, en ook de weg naar je vakantiebestemming is al een uitdaging op zich. Want kinderen en stilzitten, dat gaat niet altijd even goed samen. Wij helpen je op weg.

Vertrek in de vroege avond

Maak alles vertrekkensklaar zodat je in de vroege avond kan vertrekken naar je vakantiebestemming. Rij een paar uurtjes en stop dan voor het avondeten. Laat de kids even ravotten als dat mogelijk is en zeg hen op voorhand dat na het eten, het ‘bedtijd’ is. Zo weten ze precies wat je van hen verwacht. Vergeet hen wel niet in een makkelijke outfit te stoppen, want slapen met een mooi hemdje en een nette broek is niet zo comfortabel. Wanneer de kids dutten en de wegen er ’s nachts verlaten bijliggen, is het ideaal om goed door te rijden. Een uitgeslapen chauffeur is een must en probeer om elkaar regelmatig af te lossen.

Tips om een autovakantie met kids te overleven - flashmagazine.be

Maak het leuk

Het voordeel van een autovakantie is dat je geen rekening hoeft te houden met andere reizigers. Maak op voorhand een playlist met de favoriete nummertjes van je kleine bengels die je door de boxen van de wagen laat knallen. Ook kan je onderweg spelletjes spelen met de kids, al laat je dat best over aan de ouder die niet achter het stuur zit. Klassiekers zijn spelletjes zoals ‘ik ga op reis en ik neem mee…’, maar je kan ook autobingo spelen met kaartjes die je op voorhand maakt.

De nanny der nanny’s: de tablet

Zijn de kinderen uitgespeeld en uitgezongen, dan is er nog je laatste redder in nood… de tablet! Dit wondermiddeltje helpt je ongetwijfeld om je kinderen nog een tijdje zoet te houden. Zorg er wel voor dat je hem hebt volgepropt met amusante apps en hun favoriete films.

Tussenstops

Tijdens de autorit kijk je er natuurlijk allemaal naar uit om op de eindbestemming te arriveren. Toch kan dat soms wat te lang duren voor je kind. Beloof hen daarom een aantal leuke tussenstops zodat ze iets hebben om onderweg naar uit te kijken. Een snoepje kiezen in het tankstation of een middagmaal in een fastfoodrestaurant waar ze even kunnen ravotten in de binnenspeeltuin, geeft hen weer hoop.