In de herfst komt wild- en wandelpark Molenheide in Helchteren helemaal tot leven. Het park is een natuurgebied van zo’n 100 hectaren, waar je ongetwijfeld eekhoorntjes, herten of reeën spot. Ook zie je er everzwijnen, al zitten die gelukkig veilig afgebakend.

Rust en ontspanning

Een dennenappel kraakt onder je voeten, de geur van hars en dennennaalden doet je ontspannen. In wild- en wandelpark Molenheide kom je volledig tot rust. Volg één van de drie wandelroutes of dwaal op eigen houtje door het omheinde natuurpark. Op elke route vind je panelen met info over het leven van de dieren in het bos. Misschien zie je wel herten en reeën van dichtbij, als je stil bent?

Dieren overal 

De everzwijnen zijn dé troef in het park. Geen nood, ze kunnen niet bij je. Je kan ze zien in een afgebakende zone vlakbij de boskantine. Drink er een drankje, terwijl je kinderen hun hart ophalen in de speeltuin. Graag meer diertjes zien? Er zijn ook nog hangbuikzwijntjes, struisvogels en allerlei eenden, fazanten en pauwen.

Start

Molenheidestraat 5
Houthalen-Helchteren

Afstand

Er zijn drie bewegwijzerde wandelroutes. De korte, groene wandeling passeert niet bij de boskantine en dus niet bij de everzwijnen.

  • Kinderpad – 1,6 kilometer, groene rechthoek
  • Reeënpad – 2,7 kilometer, blauwe ruit
  • Everpad – 3,7 kilometer, rode driehoek 

Prijs

Vrij toegankelijk. Een folder met de routes is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Houthalen-Helchteren. 

DELEN