De Ninglinspo is de enige bergrivier van België. Een uniek stukje natuur dus dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Deze avontuurlijke wandeling is dan ook een van de mooiste van de Belgische Ardennen!

Start: parkeer langs de weg tussen Remouchamps en Stoumont, in een dorpje genaamd Sedoz (ook de naam van de straat)
Moeilijkheid: gemiddeld
Afstand: 6 km
Duur: 2 u 30
Bewegwijzering: blauwe rechthoek
Opgelet: niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen

Unieke wandeling in de Ardennen: langs de Ninglinspo - Flashmagazine

Voor de durvers

Trek alvast stevige wandelschoenen aan, want hoewel de wandeling misschien niet zo lang is in afstand, is het zeker wel een uitdaging. Leuk dus voor kinderen, maar niet voor de allerkleinsten. Je gaat namelijk veel moeten klimmen en dalen. De gemiddelde stijgingsgraad is 4.8% en de totale stijging is maar liefst 201 m. Af en toe kunnen de vele rotsen ook wel eens glibberig zijn. Maar het prachtige groene heuvellandschap maakt het een onvergetelijke ervaring!

Unieke wandeling in de Ardennen: langs de Ninglinspo - Flashmagazine

Prachtige belevenis

Tijdens de wandeling kom je veel houten bruggetjes tegen die je van de ene naar de andere kant van de rivier brengen. Een leuke manier om hem te ontdekken. Ook de watervallen onderweg zijn een indrukwekkend stukje natuur. Ongeveer halverwege de wandeling kom je bij het uitkijkpunt Drouet terecht waar je een machtig panoramisch zicht krijgt over de vallei. Krijg je er maar niet genoeg van? Dan kan je de wandeling nog een stukje langer maken door de lus van de rivier Chefna erbij te nemen.

Unieke wandeling in de Ardennen: langs de Ninglinspo - Flashmagazine

Tip: neem een picknick mee voor onderweg!

Naast deze wandeling langs de Ninglinspo, is er ook in Limburg heel wat mooie natuur te ontdekken. Lekker dichtbij! Hou zeker ook onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer leuke activiteiten.