De Vallée du Loir ligt enkele kilometers ten zuiden van Le Mans en haar beroemde racecircuit waar jaarlijks de legendarische 24 uur-race plaatsvindt. Maar deze regio heeft nog veel meer te bieden voor autofreaks. 

Het beroemde autocircuit van Le Mans

Op 15 en 16 juni is het circuit van Le Mans de thuishaven van de grootste namen uit de autosport. Op deze 87ste editie en eerste Superfinale van het FIA World Endurance Championship strijden niet minder dan 62 racepiloten over 13.626 km, een record! Onder hen bevinden zich de Belg Stoffel Vandoorne, maar ook Laurens Vanthoor voor Porsche GT Team en Maxime Martin voor Aston Martin Racing.

Liefhebbers van oldtimers kunnen hun verblijf verlengen tot 6 en 7 juli om deel te nemen aan de ‘Classic Days’. De editie 2019 heeft heel wat in petto: 50 jaar Ligier, 100 jaar Bentley, 110 jaar Bugatti, een tentoonstelling van oude motorfietsen en 55 vooroorlogse voertuigen, een dorp met legervoertuigen, een ruilbeurs, een toeristische rally…

Toeren doorheen de Vallée du Loir

Maak van de gelegenheid ook gebruik om de drukte van het circuit en het motorgebrom eens achter je te laten. Dat doe je door de rust en authenticiteit van de Vallée du Loir op te zoeken. Deze streek is bezaaid met pittoreske dorpjes, wijngaarden, boomgaarden en grotwoningen die zijn uitgehouwen in de tufkrijtsteen. Ook in de Vallée du Loir zijn er tal van bekende en minder bekende auto-evenementen, die helemaal niet onder hoeven te doen voor de races in Le Mans.

Vallée du Loir: droombestemming voor autofreaks - Flashmagazine

Marçon Classic, aan de oevers van het gelijknamige meer, is een verzamelplek van oldtimers (sportauto’s, burger-, leger-, amfibievoertuigen, motors…). Talrijke activiteiten staan op het programma van de 18de editie op zaterdag 17 en zondag 18 augustus, waar je zult terugreizen in de tijd: stoet van oude voertuigen, verzamelaarsbeurs, demonstratie van amfibievoertuigen, helikopterdopen enz.

De Vallée du Loir leent zich uitstekend voor een gezellig ritje met de auto of oldtimer. Het heuvellandschap met zijn wijngaarden telt heel wat rustige kleine landwegen waar het heerlijk is om rond te tuffen. De route ‘Vignobles et Belles demeures’ is een auto- en motortocht van 52 km. Deze loopt doorheen de wijnranken en langs de mooiste gebouwen van de streek. Houd zeker eens halt in een van de 6 toeristische wijnkelders waar wijnboeren en/of oenologen hun passie met je zullen delen bij een overheerlijk glas degustatiewijn.

Slapen in de Jacky Ickx suite

Even verpozen in het hartje van de autowereld is ook mogelijk. Dat doe je in een hotel dat volledig in het teken staat van de beroemde 24 uur van Le Mans: het legendarische Hotel de France in Chartre-sur-le-Loir. Een zekere Jacky Ickx heeft er verschillende van zijn overwinningen gevierd. De foto’s aan de muur getuigen van deze emotionele momenten! De eigenaar vertelt honderduit en deelt maar al te graag allerlei anekdotes die hij beleefde in zijn hotel. De kamers dragen uiteraard ook de namen van beroemde racepiloten.

Vallée du Loir: droombestemming voor autofreaks - Flashmagazine
©Hôtel de France, Chartre-sur-le-Loir

Ten slotte vind je enkele kilometers naar het westen ook nog een ander adres waar de auto centraal staat: 5 Grande Rue in Le Lude. Simon, de eigenaar, heeft een twintigtal jaar gewerkt in de wereld van Formule 1. Tegenwoordig verwelkomt hij toeristen in zijn gastenkamers, maar hij houdt er vele herinneringen aan over. Dat bewijzen de boeiende souvenirs van zijn vorige leven die je overal terugvindt.

Bron: Toerisme Vallée du Loir