Kamperen niet leuk? Sommigen zweren erbij, terwijl anderen net ietsje meer luxe willen. Voor die laatste groep bestaat er ‘glamping’, de perfecte mix tussen kampeergevoel en het comfort van thuis of op hotel.

Voorjaar betekent vaak volop vakantieplannen maken. Waar? Wanneer? Wat? Vragen die menig gezinsgesprek bezighouden. Iedereen heeft wel een wens. Voor de één is het een zwembad, voor de anderen de bergen. Mama houdt het graag wat rustiger, terwijl papa eerder voor actie is gewonnen.

Glamourous camping

Glamping kan dit alles combineren. Wat is Glamping? Het staat voor ‘glamourous camping’, een trend waar veel vakantieorganisators zich al een paar jaar mee bezighouden. De doorbraak ligt in het feit dat je in alle comfort kan slapen in de buitenlucht. De tent is luxueus ingericht met eigen badkamer, keuken, zithoek, etc. Slapen op een zacht hemelbed is ook te regelen. Jouw jacuzzi op je veranda? Het kan. Sounds like a dream, isn’t it?

In de loop der tijd hebben zich een heleboel aanbieders gericht beziggehouden met dit soort opkomende vakantiekeuzes. Immers, de mens wil al eens iets anders. Toegegeven, het is een echte aanrader. Origineel en heel leuk, niet alleen voor gezinnen. Het is een fijne mix tussen het beste uit twee werelden. Je treft het aan in zowat alle landsbestemmingen en het fenomeen zit zeker in de lift.

Ondertussen heb je een hele hoop gespecialiseerde agentschappen die zich hiermee bezighouden en vooral wéten wat een glamper zoekt. Avontuur en de geur van kamperen, maar dan in een luxe setting die voldoet aan alle eisen. Want kamperen is iets dat velen in het bloed zit. Het hoort gewoon bij de vakantie. Glamping is de perfecte link tussen de die hards én de vakantiegangers die het net een brugje te ver vinden. Voor wie al wat geprikkeld is, kan zich best eens uitgebreid laten informeren bij een lokale reisagent.
Hij vertelt er je graag meer over.

Glamping in Limburg

Glamping by hotel Ri Coëme

Glamping Borgloon Sint-Truiden

In samenwerking met het bedrijf ‘Lodging Company’ plaatst dit hotel dit jaar 5 luxueze glampingtenten naast het bloesemterras. Je kan er gaan slapen slapen tussen de bomen en ontbijten met zicht op de velden. 5 Luxueuze tenten staan gezellig rond je eigen kampvuur ten volle van het Haspengouwse landschap. Stilte, bloesems, kampvuur, een comfortabel bed, een luxueuze badkamer, een lekker wijntje, 10 vrienden, …alle ingrediënten voor een originele overnachting op de grens tussen Borgloon en Sint-truiden. Wij zijn helemaal verkocht! En jij?

Glamping op Kempenheuvel 3 in Bree

glamping de Witte Merel

Als je van kamperen houdt maar zelf geen caravan of tent hebt, is een kampeerbungalow echt iets voor jou. Ervaar een luxueuze kampeernacht in op de Kempenheuvel in Bree.

Glamping in De Witte Merel te Paal

Glamping Bree Kempenheuvel

Geniet van een ontspannende nacht in een luxueuze tent, ingericht als unieke hotelkamer met een tweepersoonsbed en meubels. Wie een bezoekje aan het toilet of een heerlijke douche wilt nemen kan steeds gebruiken van de badkamer in de B&B zelf. Luxe gegarandeerd.