#ontdeklokaal

Wandelen en terwijl je kinderen op een speelse manier wat bijleren? Ideaal, nu ze bijna weer naar school gaan. In het Lommelse Kattenbos kunnen je kleintjes op zoek naar vlinders. Geen échte, wel grote, knappe installaties! 

Vlinders spotten

Hoe ziet een rups eruit? En hoe ontpopt een vlinder eigenlijk? De vlinderwandeling in het Kattenbos is een tocht van ruim twee kilometer, waarin je kinderen al spelend leren over de magische groeiproces van eitje tot prachtig diertje. 

Magische wereld 

Tijdens je wandeling kom je magisch ogende speel- en belevingselementen van kunstenaar Will Beckers tegen, zoals een gigantische rups om bij te spelen. In het bos vind je vlindereitjes als stapstenen. Bij de elementen ontdek je educatieve opdrachtjes en spelletjes op kindermaat. 

Wist je dat … 

Een vlinder maar één keer paart in zijn gans leven en dan 200 tot 300 eitjes kan leggen? Voor veel meer weetjes één adres: het Kattenbos. Waar wacht je nog op? 

  • Start: Het startpunt ligt aan het begin van de Zandstraat in Lommel. 
  • Afstand: De wandeling is 2,2 kilometer. Volg de groene route. Het pad is verhard en is dus buggy- en rolstoelvriendelijk. 
  • Prijs: Vrij toegankelijk.
  • Meer info: https://toerismelommel.be/zienendoen/vlinderwandeling/ 

 

Tekst: Evelien Heeren – Atelier E | Foto’s: Visit Limburg 

DELEN