Kersverse mama’s en papa’s moeten heel wat struggles doorstaan. De bevalling, het kraambezoek, de babyborrel, een paar koortsaanvallen en het gehuil om de eerste doorbrekende tandjes… Begrijpelijk is dan ook dat veel kersverse ouders snakken naar vakantie. En wij vinden dat dat absoluut moet kunnen.. Ook al gaat daar een flinke voorbereiding aan vooraf.

Je kleine uk kan natuurlijk zelf zijn of haar koffer(tje) nog niet pakken en dus moet die kleine schat volledig op jou vertrouwen voor een rimpelloze trip en verblijf. Maak daarom goed op voorhand een checklist.

 

Kleding & zomerslaapzak

Naast ruim voldoende kleding die je ook thuis gebruikt, moet daar zeker een zonnehoedje en een wat dunnere zomerslaapzak op komen. In warme landen zal je kind trouwens vooral gebaat zijn bij licht katoenen kleding.

 

Kinderzonnebril

Ook de oogjes moeten beschermd worden tegen de zon. Kies daarvoor een kwaliteits kinderzonnebril.

 

Pampers & verzorgingsproductjes

Hou er rekening mee dat je vertrouwde pampers op je bestemming misschien niet verkrijgbaar zijn. En neem ook andere verzorgingsproducten, zoals billendoekjes, een klein flesje babyshampoo en zeepvrije wasgel van thuis mee. Vergeet zeker je zwemluier niet.

 

Babyvoeding

Doe dat zeer zeker ook met de voeding: die kan in zuiderse landen immers grondig verschillen. Ook zeker belangrijk: vergeet je flessenwarmer niet!

 

Kinderwagen met parasol

Uiteraard vertrek je niet zonder kinderwagen. En daar hoort voor een zonnevakantie zeker een parasolletje op.

 

Jouw eigen mini-apotheek

In het buitenland naar een dokter gaan is vaak geen lachertje. Neem daarom een eigen apotheek mee. Daarin mogen een EHBO-setje met pleisters, pincet en ontsmettingsmiddel, paracetamol voor baby’s, anti-muggenolie, een thermometer, zonnecrème voor kinderen en aftersun zeker niet ontbreken. Dit alles in combinatie met de medicijnen die je oogappel mogelijk altijd moet innemen. Informeer bij de huisarts of er voor jouw bestemming bijkomende inentingen nodig zijn, en of die niet conflicteren met de verplichte inentingen in België.

 

Kinderbedje

Het reisbedje ben je waarschijnlijk niet vergeten. Maar ga je op hotel en reken je daar op een kinderbedje? Vraag dan zeker aan het hotel een schriftelijk bewijs van de aanwezigheid van dat kinderbedje. Dan kom je niet voor een onaangename verrassingen te staan.

 

Vermijd huiluurtjes

Door een bijtring, een fopspeen en de lievelingsknuffel in te pakken, kan je heel wat huiluurtjes vermijden.

 

Zonneschermen

Indien je met de auto vertrekt of je van plan bent een auto te huren op je bestemming, schaf je dan nog vlug een paar losse zonneschermen aan die je op de ruiten kunt bevestigen.

 

Zwembandjes

Eenmaal op je bestemming wil je natuurlijk zo vlug mogelijk het water in. Samen met de baby. En dus heb je opblaasbare armbandjes of een zwemtrainer nodig

 

Koffer klaar? Perfect! Geniet nu maar van je welverdiende vakantie!