Benieuwd wat dé top vakantiebestemmingen volgend jaar worden? Lees dan snel verder voor de resultaten van het vroegboekonderzoek onder de Belgische vakantiegangers!

Griekenland en Egypte grootste stijgers

Griekenland en Egypte beloven in 2020 absolute boekingskanonnen te worden. Dat is in alle geval wat de Belgen in een recent uitgevoerd vroegboekonderzoek uitwijzen. Binnen Europa zullen ook Spanje en Italië de Belgische harten blijven veroveren. In absolute cijfers blijft Turkije zonder meer hét vroegboekland bij uitstek, maar het moet inboeten in vergelijking met Griekenland en Egypte. Daarnaast kiezen de Belgische reizigers er ook vaker voor om wat langer op het vliegtuig te zitten richting hun vakantiebestemming, want ook Curaçao en Bali blijken enorm in trek te zijn.

Vroegboekonderzoek onthult reistendens 2020 - Flashmagazine

Vlaamse provincies boeken het vroegst

Bij de vroegboekintenties van de Belgische reiziger valt op dat de Vlaamse provincies over het algemeen vroeger boeken dan de Waalse. Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen op kop. In Brussel, Henegouwen en Waals-Brabant profiteert men dan weer het minst van de vroegboekkortingen.

Vroegboekonderzoek onthult reistendens 2020 - Flashmagazine

Ouderen profiteren het meest van vroegboekkortingen

Als er naar de leeftijd gekeken wordt, blijkt dat 65-plussers hun reis het vroegst boeken. Zij doen dat 5,7% meer dan de gemiddelde vakantieganger. Daarna volgt de leeftijdsgroep 55 tot en met 64 jaar en aansluitend de 35 tot en met 44-jarigen. De jeugd, 18 tot en met 24 jaar, boeken hun reis het laatst. Daarnaast boeken families met kinderen hun vakanties vroeger dan andere reisgezelschappen. Koppels boeken hun vakantie het minst vroeg.

Vroegboekonderzoek onthult reistendens 2020 - Flashmagazine

Bron & onderzoek: Corendon