Nu de lente van start is gegaan, is het hoog tijd om nog eens buiten te komen. Probeer gebruik te maken van de eerste zonnestraaltjes en trek er op uit! Bereid je dit keer maar voor op een fikse wandeling doorheen Bokrijk en Domein Kiewit.  

Dit zijn twee kleppers van natuurgebieden waar je doorheen wandelt tijdens de wandelroute van deze maand. 12 km lang door een afwisselend vijverlandschap. Als kers op de taart passeer je langs het openluchtmuseum , de speeltuin in Bokrijk en de kinderboerderij in Kiewit. Geloof me dankzij deze wandeling kan je een hele dag gevuld krijgen. Een stevige trip, maar zeker de moeite.

kiewit, bokrijk

Ontdek de wonderlijke natuur van Bokrijk en Kiewit

Bokrijk is de ideale daguitstap. Niet alleen kan je hier in het verleden duiken, lekker gaan spelen in de speeltuin of genieten op een terrasje, je kan er ook de wonderlijke natuur van De Wijers ontdekken. Vijvers, prachtige bomendreven en eeuwenoude aarden wallen bepalen het landschap. Zowel Bokrijk als Kiewit zijn erg belangrijk voor heel wat vogels, insecten en amfibieën. Hier kan je, zeker met de kinderen, een dagje heerlijk op ontdekking in dit mooie vijvergebied. Landschappelijk is dit de meest afwisselende wandeling in Bokrijk en Kiewit, je ontdekt alle aspecten, van vijvers tot bossen, van galloways tot reigers. Een stevige trip, maar écht de moeite.

bokrijk

Kenmerken wandeling 

– Regio: De Wijers
– Kleur wandeling: rood
– Afstand: 12,0 km
– Duur wandeling: 3 u 0 min
– Moeilijkheidsgraad: Beginner
– Landschap: Bos, Waterplas / vijver, Grasland, Park
– Andere: Grotendeels onverhard
wandelroute maart Bokrijk kiewit

Bekijk hier alle details

Ontdek ook de wandeling van de maand januarifebruari