Lange werkdag achter de rug? Haal dan snel je wandelschoenen vanonder het stof en trek nog even de natuur in. Een wandeling doorheen het groen zal je alle stress even doen vergeten, zalig toch? Deze maand koos Toerisme Limburg voor een wandeling doorheen De Maten. 

wandeling de MatenPuur natuur!

Dit prachtige, beschermde natuurreservaat is één van de mooiste van Vlaanderen. De natuur is er zo uniek en zo kwetsbaar dat het bijna een privilege is om erdoor te wandelen. Wie de beentjes eens flink wil strekken kan kiezen voor de rode lus. Deze wandeling van ruim 10 km neemt je mee langs de vele vijvers waar verschillende riet- en moerasvogels broeden. Om de natuur echter niet te erg te storen, vragen we je wel om hondjes thuis te laten.

Gouden tip:

Deze route verbindt Genk met Diepenbeek en loodst je langs de vijvers van de Maten tot aan het Diepenbekerbos. Trek zeker stevige wandelschoenen of laarzen aan, want zeker bij regenweer kan de route wel eens erg nat zijn. Wie graag enkele vogels spot, neemt best zijn verrekijker mee. In dit seizoen valt er best wat te spotten!

 

Details over de wandeling doorheen de Maten: