De zomer vloog weer veel te snel voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat je laatste verlofdagen niet goed besteed kunnen worden. Heb je dit jaar eens zin in iets anders dan een typische wintersportvakantie? Misschien vind je tussen deze vijf originele breaks wel dé ideale uitstap voor jou en je vrienden!

Packraften in de Ardennen

Huur een chalet in de Ardennen. Natuurlijk mét gezellige open haard en jacuzzi op het terras om ’s avonds heerlijk te ontspannen. Overdag trek je al wandelend of langlaufend door de besneeuwde bossen. Niet bang van een beetje water? Ga dan packraften. Deze uit Alaska overgewaaide sport is een combinatie van wandelen en kajakken. Een packraft is dus eigenlijk een rugzak met daarin een opblaasbare kajak. Zo verken je eens op een andere manier het besneeuwde landschap in de winterzon. 

Actie op het strand

Van de ene uithoek van het land naar de andere: trek naar de kust voor een adrenalineshot. Het verlaten strand is de ideale plek om te gaan zeilwagenrijden. Deze wagentjes liggen laag bij de grond en halen enorme snelheden. Actie gegarandeerd!

Noorderlicht in IJsland

Mag het iets verder weg zijn? Boek dan zeker een trip naar IJsland. Hier beleef je de winter zoals je hem nergens anders beleeft. Ruige natuur, een maagdelijk wit sneeuwtapijt en vooral veel rust en stilte. Overdag ga je op pad met een authentieke hondenslee of sneeuwscooter. ’s Avonds geniet je van een heerlijke saunabeurt, mét ijsbad uiteraard. Hier vink je trouwens met een beetje geluk ook een item van je bucketlist af: het prachtige noorderlicht!

Schaatsen in Boedapest

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar Boedapest is een echte aanrader in de winter. Aan de voet van de Vajdahunyadburcht vind je namelijk de grootste outdoor schaatsbaan van Europa. Genoeg ijskunstjes laten zien? Ga dan relaxen in de traditionele thermen of versterk je innerlijke mens met een dampende Hongaarse goulash. Om het helemaal warm te krijgen, drink je er de lokale sterke drank Palinka bij.

Coole overnachting

Mag het nog wat meer ijs zijn? Ga dan overnachten in het Icehotel in Lapland.

Het werd opgetrokken uit ruim 2000 ton ijs en er heerst een constante temperatuur van -5 graden Celsius. Je slaapt – gelukkig in een dikke slaapzak – in een hotelkamer die volledig uit ijs bestaat. Zelfs je pintje wordt geserveerd in een glas van ijs! Cool, da’s wel het minste wat je kunt zeggen.

 

DELEN