Jep de vakantie staat voor de deur en we trekken allemaal .. oh zo graag .. naar de zon. Maar inderdaad, wie op vakantie wilt heeft ook een lange verplaatsing voor de boeg. De snelste manier om die duizenden kilometers te overbruggen, is nog steeds het vliegtuig. Helaas proberen de luchtvaartmaatschappijen zoveel mogelijk passagiers in een toestel te stoppen. Dat gaat vaak ten koste van het comfort tijdens de vlucht. Dit zijn enkele handigheidjes waarmee je een reis door de lucht een stuk aangenamer kunt maken.

SOS verveling in het vliegtuig

De verveling slaat al snel toe aan boord. En zelfs als er tijdens langeafstandsvluchten de mogelijkheid is om een film te bekijken, dan is dat nooit vlak na het opstijgen. Neem in je handbagage daarom wat spullen mee om je zelf te entertainen.

Dit naam je best mee in je handbagage:
1 – Magazines of een boek

Recente magazines zijn daarvoor een aanrader. Dat weerhoudt je ervan om voortdurend op je klok te kijken. Daardoor gaat een vliegtuig echt niet sneller door de wolken klieven.

2 – Een hoofdtelefoon

meisje met eigen hoofdtelefoon

Breng bij voorkeur ook je eigen hoofdtelefoon mee. De headphones die de stewardess je ter beschikking stelt, zijn meestal van povere kwaliteit. Een goede koptelefoon zal je afsluiten van het motorgeluid en de conversaties van je medepassagiers.

3 – Drukverlagende oorstopjes

drukverlagende oordoppen

Altijd vervelend tijdens het stijgen en dalen is die druk in je oren. Om dit te verhelpen zijn er tegenwoordig speciale drukverlagende oorstopjes op de markt.

4 – Een tandenborstel

tandpasta

Stop bij een trans-Atlantische vlucht ook spullen om je tanden te poetsen in je handbagage. De persoon in de zetel naast je en de mensen die je staan op te wachten, zullen je daar dankbaar voor zijn.

 

5 – Water

Koop na het passeren van de douane zeker nog wat water voor onderweg, want het is aangewezen om veel te drinken tijdens een (langere) vlucht.

 

6 – Oogdruppeltjes

oogdruppels

Oogdruppeltjes mogen in tegenstelling tot drinkwater intussen wel weer voorbij de veiligheidscontrole. Gebruik ze vanaf het moment dat je ogen droog gaan aanvoelen.

 

7 – Lippenbalsem

lippenbalsem

Door de droge lucht in het vliegtuig zullen niet alleen je ogen droog aanvoelen. Maar ook je lippen kan je best tegen droogte beschermen.

 

8 – Een opblaasbaar kussentje

reiskussentje

Schaf je een opblaasbaar kussentje aan, dat je in de nek kunt leggen. Het zal je zitcomfort zeker verhogen.

 

9 – Valium 

via GIPHY

Vliegangst bestaat nu eenmaal. Valium kan de ergste schrik makkelijk weghalen.

10 – Canada Dry & een krant

Heb je de neiging om snel misselijk te worden tijdens het vliegen? Neem dan wat Canada Dry en een krant mee. Zowel de gember in het drankje als de geur van het dagblad zal je maag kalmeren.

Nog enkele niet te missen tips:
Bestel je maaltijd op voorhand

Indien je speciale maaltijdwensen hebt, dan kan je dat bij de meeste maatschappijen op voorhand aangeven. Handig, want die specifiek bereide gerechten zijn meestal van betere kwaliteit dan de standaards ‘plats’. En ze worden ook altijd eerst geserveerd.

Kies de juiste outfit

Weet dat het tijdens langeafstandsvluchten soms flink koud kan worden. Zorg dan ook voor kleding in laagjes, die je naargelang de situatie aan en uit kunt trekken. Bovendien kan je je beter netjes kleden. Indien er een plekje in eerste klas vrij is, kiezen de stewardessen soms iemand uit die een upgrade krijgen. En ja… ze zullen sneller iemand kiezen met een deftige outfit.

Wat met je kapsel

Draag je haren niet in een paardenstaart of steek geen speldjes op de achterkant van je hoofd. Na enkele uren tegen die harde zitting, gaan die immers flink pijn doen.

 


 

Zo dankzij deze tips ‘vliegt’ jouw vliegreis in no-time voorbij. En hey, probeer er toch maar van te genieten.. want je vakantie begint al in de luchthaven. Vind je het toch moeilijk om die vliegangst te overwinnen? Misschien kan je dan beter thuis blijven want ook een staycation kan fantastisch zijn!