Last van vet haar, droog haar of misschien eerder futloos haar? Wij leggen je haarfijn uit hoe je jouw haar het best verzorgt & behandelt. Want ja, je haar is het waard!

Behandel je haar tijdens het wassen als een kasjmieren trui. Net als wol mag je ook je haren niet te heet en te ruw wassen. Gebruik een shampoo die jouw specifiek probleem aanpakt. Een bolletje shampoo zo groot als een walnoot is meestal voldoende. Was alleen je hoofdhuid, waarbij je ze in zachte cirkels masseert. De rest van het haar wordt vanzelf schoon tijdens het uitspoelen. Vermijd te heet water en spoel je haren uit met koeler water zodat de haarschubben sluiten en je haar er stralend uitziet. Knijp na het wassen het water zo veel mogelijk uit, want ruw droogwrijven is funest omdat nat haar extra kwetsbaar is.

Probleem: droog haar

Zon, zout, chloor, stijltang, blonderen, … Probeer daar als haar maar eens gezond bij te blijven. Een absolute noodzaak na het wassen met een verzorgende shampoo is een conditioner of haarmasker. Verwarm een iets vochtige handdoek even in de microgolf en wikkel hem om je hoofd, nadat je eerst de conditioner hebt aangebracht. De warmte zorgt er voor dat de haarschubben iets meer open gaan staan. Daardoor kan de verzorging nog beter intrekken. Goed uitspoelen. Met een haarserum of haarolie die je niet meer uitspoelt, krijgt zelfs de meest dorre haardos weer glans.

  • Must haves: Kérastase Nutritive Masquintense Irisome (39 euro) en L’Oreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Reconstructing Serum (19 euro).
L’Oreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Reconstructing Serum

Probleem: vet haar

Eigenlijk is je hoofdhuid vet en niet je haar. Wel wordt je haar vetter van agressieve shampoos en te heet water. Ook langdurig borstelen en steeds met je handen door je haren wrijven kan je beter achterwege laten. Was je haar zo vaak als je wilt met een zachte shampoo voor dagelijks gebruik en spoel goed uit. Een uitvinding voor vet haar: droogshampoo!

  • Must have: Redken Clean Maniac Micellar Clean-Touch Shampoo (25 euro).
Redken Clean Maniac Micellar Clean-Touch Shampoo

Probleem: fijn, dun en slap haar

Begin met een volumeshampoo en breng na het wassen een aangepaste conditioner aan alleen bij de punten. Belangrijk is dat je je haar grondig uitspoelt. Shampoo- en conditionerresten maken je haar nog slapper. Na het wassen komen rootlifters en volumemousse in actie. Nog een geweldig middel om je haar meer stevigheid te geven is volumepoeder of droogshampoo. Ook tussen de wasbeurten door.

  • Must have: Wella Professionals Volume Boost Bodifying Shampoo (14 euro).

Hair hack

Om je haar lekker te laten ruiken, spray je wat van je favoriete parfum op een haarborstel voordat je het borstelt. Supertip voor je luxueuze natuurlijke cosmetica: beautywebshop blos-shop.com! Met natuurlijke merken zoals Grown Alchemist en Rahua. Ik ben alvast fan!

Liefs,

Renilda

Make-up artist Renilda Luts