Op dit moment heb ik de Mode Incubator Accessoires Hasselt heel eventjes achter me gelaten en geniet ik van een flinke portie rust. In België vindt er momenteel een hittegolf plaats, dus ook ik heb de voorbije weken verkoeling opgezocht. Waar? Ik zet mijn favoriete plekken even op een rijtje!

 

Waterfront City Beach Bar

Geen zee of oceaan in de buurt nodig om te genieten bij een beach bar, een Albertkanaal volstaat. Waterfront City Beach Bar ligt op de Handelskaai en is ideaal voor een avondje cocktails drinken of een namiddagje beachvolley!

 

Bar Kaai

Eentje is geentje, want langs het Albertkanaal vind je meteen een tweede zomerbar om heerlijk te genieten! Hier is het ook top voor een drankje, maar je kan er ook gaan ontbijten of paella gaan eten!

 

Westpunt

Westpunt

Enkele honderden meters voorbij MIA-H vind je Westpunt! Een gevestigde waarde voor zomers genieten bij zonsondergang of tijdens de lunch! Het fantastische uitzicht op de ondergaande zon krijg je er bovendien gratis bij.

 

City Cinema

Hasselt heeft een geheime cinema! Vorige maand keek ik op de voormalige RTT-site in de Bonnefantenstraat ín openlucht naar de filmklassieker Casablanca. Eind augustus kan je er opnieuw naartoe voor een kaskraker!

 

Bar Mimi

Op een kwartiertje rijden van Hasselt, in de natuur van Ham, vind je Bar Mimi terug. Deze pop-up in de oude pastorij van Oostham werd geopend door Miette Dierckx die een aantal jaar geleden deelnam aan ‘Mijn Pop-Up Restaurant’. Met deze bar, geopend op eigen initiatief, scoort ze opnieuw. Ook dit is de uitgelezen plek voor een hapje en een drankje. Mét een springkasteel voor de kleinsten!

 

Love Jewels

In Galerie Multiple in Hasselt organiseert Smitten Collective hun nieuwe expo. Ze selecteerden een internationale groep van dertien juweelontwerpers waarvan het werk in teken staat van liefde, gender en seksualiteit. Kortom een aanrader!

 

Antwerp Photo

In Antwerpen wordt momenteel de eerste editie van Antwerp Photo voorgesteld. Ze telt meteen vier exposities. Eén daarvan is van Anton Corbijn, een Nederlandse fotograaf die vooral bekend staat om zijn foto’s van muzikanten. Enkele van zijn bekendste beelden zijn er van The Rolling Stones, U2, Nick Cave…

Daarnaast is er Iconobelge, een tentoonstelling van dertig Belgische fotografen waaronder Carl De Keyzer, Stephan Vanfleteren en Bieke Depoorter. De derde expositie is er één van de Prix Carmignac, een prestigieuze internationale prijs voor fotojournalistiek. Zij toont werk van de twee meest recente laureaten Lizzie Sadin en Narciso Contreras. Van Sadin wordt haar reportage rond vrouwenhandel in Nepal getoond. De beelden van Contreras geven ook een gezicht aan de slachtoffers van mensenhandel in Libië. De vierde expo toont werk van de documentairefotograaf Michael Wolf, onder meer uit zijn project Architecture of Density. In deze reeks brengt hij de architectuur van de grootstad Hongkong in beeld.

Zo, ik weet waar ik heen ga deze zomer. Hopelijk kon ik jullie inspireren met mijn tofste zomerhotspots. Binnenkort begin ik weer te werken en brengen we weer leuk nieuws over de Mode Incubator Accessoires Hasselt.