We kennen allemaal wel die ene vrouw. Ze is al dan niet single en mateloos geobsedeerd door haar poezenfamilie. Door haar enorme passie voor poezen noemen we haar dan ook allemaal the crazy catlady. Maar tegenwoordig is er wat nieuws… Door de toenemende populariteit van kamerplanten duiken nu ook her en der de crazy plantlady’s op.

Reken ons daar gerust bij. Want er is niets zo gezellig dan je huis helemaal om te toveren tot een kleine urban jungle. Daarom lijsten wij met plezier 5 instagram-accounts op die het volgen waard zijn. Meer nog… je zal er de nodige plantspiratie krijgen om je interieur te vergroenen.

 

Boys with plants

Ben je als plantlady zo druk bezig dat je geen tijd hebt voor een man in je leven? Dan hebben wij de oplossing! Dankzij dit instagramaccount met de alleszeggende naam “boys with plants”  krijg je toch nog genoeg mannelijk moois te zien. Van een aangename verrassing gesproken. 😉

 

#boyswithplants Boy: @jarobin_ Plants: #monstera #calathea #ficuselastica #fiddleleaffig

Een bericht gedeeld door Boys with Plants (@boyswithplants) op

 

Scene by C

Blogster Charlotte is een rasechte Belgische plantlady. Ze is de eigenares van een leuke en luchtige blog met mooie plaatjes van planten. Zelfs wanneer ze op vakantie gaat, staat de natuur centraal op haar feed.

Olapola Stefani

Een andere Belgische plantlady. Bovendien heeft ze veel aandacht voor interieurstijling. Maak dus snel kennis met Stefani. Ze deelt met plezier haar plantencollectie, al dan niet ondersteund met de tweeling en de hond. Wij zijn alvast fan van Stefani haar stijl.

 

Plantwerpen

Ook in Antwerpen wonen heel wat plantenliefhebbers met hun eigen urban jungle. Deze instagram verzamelt alle plantenplaatjes uit Antwerpse woningen. Zeg nu nog eens dat er geen groen in’t stad te vinden is.

Urban Jungle Blog

Met meer dan vijfhonderdduizend volgers is dit één van de grootste plantenaccounts op Instagram. Ontdek deze wereldwijde verzameling van mensen die hun huis hebben volgestuwd met planten. Qua inspiratie kan dit echt wel tellen en net daarom is dit instagramaccount echt de moeite waard!

Arbor

Soms heb je gewoon een combinatie van een catlady en een plantlady. Benieuwd naar deze combinatie? Dan moet je zeker de instagram Arbor volgen. Deze Belgische dame toont graag hoe ze haar huis een groene touch geeft.

Hilton Carter

Deze filmmaker uit LA heeft naast zijn liefde voor het bewegende beeld, vooral een passie voor planten. Want volgens hem kan je dus nooit genoeg planten in huis hebben.

 

Charlie: Plant Protector aka Fart Factory.

Een bericht gedeeld door Hilton Carter (@hiltoncarter) op

 

Plantiful

Last but not least, voegen we natuurlijk ons eigen Instagramaccount graag toe aan het lijstje. Op onze Instagrampagina kan je terecht voor een goede mix van inspiratie, productvoorstellingen en verzorgingstips. Open snel ons Instagramaccount want het is zeker een bezoekje waard! 

 

PS: wil je de leuke “Plantlady is the new catlady” pot van op deze foto bij jou in huis halen? Dat begrijpen wij helemaal! Daarom kan je ‘m vanaf nu hier kopen 😉

 

Ellen en Mathias van Plantiful

Het vorige artikel van Plantiful gemist? Je ontdekt het hier!