Om heerlijk te zonnen met een cocktail in je hand, hoef je echt geen uren te vliegen. Een fraai poolhouse in je tuin geeft je instant dat vakantiegevoel waar je zo naar snakt!

Eén geheel

Het laatste wat je wilt, is dat je zomers plekje een kakofonie van kleuren en stijlen wordt. Heb je een landelijke, klassieke, moderne of juist industriële woning? Trek dat door tot in je poolhouse. Ga voor rustgevende kleuren zoals pastel- en aardetinten en natuurlijke materialen als hout, kurk of steen.

Een potje Kubben

Een poolhouse is, zeker op snikhete zomerdagen, de plek bij uitstek waar het hele gezin samentroept. En het is altijd leuk om met z’n allen een spel te spelen. Wat dacht je van een dartbord of een biljarttafel? Maar het hoeft zeker niet zo groots te zijn. Een potje Kubben, kaarten of schaken is natuurlijk net zo fijn. Met een kast vol spelletjes vliegt de zomer zo voorbij.

Poolparty

Bij een feestje hoort natuurlijk muziek. Je kunt je poolhouse uitrusten met een heuse muziekinstallatie, of enkele speakers ophangen aan de muur. Trek wat baantjes op de tonen van Justin Timberlake of droom weg in de lounge met een zachte beat op de achtergrond.

Cocktailbar

Om uitdroging te voorkomen, is het altijd handig om een keuken of bar in de buurt te hebben. Een geef toe: dobberen op het water of een boek lezen naast het zwembad is toch zoveel leuker met een zoete cocktail, een fris pintje of een ijskoude homemade icetea in de hand? Je kunt nog een stapje verder gaan en een barbecue of pizzaoven integreren in je poolhouse. Zo kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat genieten van je eigen paradijs.

Gezellig warm

Wil je het hele jaar door genieten van je gloednieuwe poolhouse? Met een terrasverwarmer kun je ook in de winter op adem komen tijdens een gezellige avond in de buitenlucht. Of wat dacht je van een haardvuur? Het houdt je niet alleen warm, maar zorgt ook nog eens voor de nodige sfeer en gezelligheid.

In ’t groen

Lounge: check! Cocktailbar: check! Spelletjes: check! Maar wat met de aankleding? Vergeten hoekjes fleur je op met planten en bloemen. Die geven je poolhouse meteen een rustgevende, natuurlijke look. De muren vrolijk je op met een schilderij, een poster of grappige vakantiekiekjes. Alles kan!

DELEN